sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Mitä tänään syötäisiin? Vauvalle pöperöä purkista vai padasta.

Kuuntelin taannoin arvauskeskuksen odotusaulassa istuskellessani kahden äidin tiukkaakin tiukempaa keskustelua aiheesta.. lastenruoat! No, sitä sen enempää läpikäymättä, keskustelu koski tosiaan lastenruokia, purkkiruoat vastaan kotona tehty. Toinen teki kaiken, "siis iiihan kaiken" itse ja toinen antoi suurimmaksi osaksi pöperöä purkista.

Harmi että miun piti lähteä pois, kesken makeimman kiistelyn. Aihe on yhtä tunteita nostattava kuin imetys ja korvikkeen anto. En ymmärrä edelleenkään mitä kenellekään kuuluu mitä toinen syöttää lapselleen, oli kyse sitten maidosta tai kiinteämmästä ruoasta, tai yksi pahimmista, karkeista/sokerista! Miulla itelläni ainakin on kädet ja pää täynnä näitten omien lasten ruokkimisessa, eikä kiinnostusta tai aikaa jäädä ruotimaan toisten pöperöitä. Miusta tärkeintä on löytää oma tiensä, se mikä tuntuu kustakin hyvältä ja luontevalta.



En itse syö eineksiä, puhtaasti siitä syystä etten pidä niistä. Maku on liian eineksinen ja rakennekin noh, aika möhnäinen. Emme myöskään syö paljon ravintoloissa, ehkä vielä joskus. Paljon asiaan vaikuttanee myös se, että olemme molemmat miehen ketaleen kanssa kasvaneet pertsalla (karjalaisella) kotiruoalla. Lama-aika näkyi meillä kotona, ei huonona ruokana tai sen puutteena, vaan yksinkertaisina ja edullisina raaka-aineina. Edelleenkin eräs suosikkiruoistani on ehdottomasti perunalaatikko, siis perunaa, kylkeä, suolaa, pippuria ja vettä. :)

Inhoan myös lasipurkkien pesemistä, säilyttämistä ja kuskaamista kassitolkulla kierrätykseen. Säästääkseni paitsi rahaa, myös itseäni turhalta purkkirumbalta, teen ruoat suurimmaksi osaksi itse. Lisäksi, mie oikeasti pidän mössöjen vääntämisestä. Se on tavallaan terapiaa, pöperöitä tehdessä ei paljoa tarvitse miettiä. On ihana tuoksuttaa kattilassa höyryttyviä kasviksia ja nähdä niiden soseutuvan mössöksi. Hei, ja ihan parasta, omia mössöjä voi syödä itekin :D




Kyllä meillä tehtaan äitien tekemiä pöperöitäkin popsitaan. Reissussa ne on käteviä kun aina ei ole mahdollista säilyttää ruokaa kunnolla ja hedelmä/marjasoseita tulee annettua naksahtavan kannen alta. En tunne tästä minkäänlaista huonoa omaa tuntoa tai olevani huono äiti. En kyllä myöskään koe olevani yliäiti tai maailman paras vääntäessäni kyökissä bataattimössöt rinnuksilla ja tiskiallas pursuten astioita. 



Varsinkin aluksi oli mukava tehdä makuannoksia jääpalamuotteihin pakkaseen, joista sai juuri sopivan annoksen eikä puolet mennyt hukkaan. Samalla sai yhditeltyä uusia makuja vanhoihin tuttuihin tarpeen mukaan. Nyt kun Alma syö jo hiukan enemmän, pakastan erilaisia ruokia suurinpiirtein oikean määrän Minigripin Minipusseissa. Tykkään erilaisten makujen yhdistelystä, miusta on ihana miettiä mitä kaikkea sitä kattilaan seuraavaksi nakkaisi. Tosin, miusta tuntuu että Alma syö suurinpiirtein kaikessa bataattia tai kesäkurpitsaa :D Oikeasti lautaselta löytyy paljon muutakin, lemppareita tuntuisi olevan perunattomat ruoat.. Hei, ja kuivatuista luumuista saa kivaa makua ruokiin.



Mitä teillä syödään? Teettekö kaiken itse vai naksahtaako purkinkin kannet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kivasta viestistä <3