Vaikka kyläpahasemme kaupat ja etenkin yllättäen
Prisma (pisteet sille!) onkin kasvattanut kiitettävästi gluteenittomien
tuotteiden tarjontaa viimeisen vuoden aikana, tuntuu niiden hinta niin
rahapussissa, kuin harmittavan usein makuhermoissakin. Pakastettujen, paljon
tärkkelystä sisältävien leipien rakenne ei ole miellyttävin ja rehellisesti
sanottua ei se makukaan aina paras mahdollinen ole.
Melko harvoin vain tulee
kaivettua yleiskonetta ja jauhopusseja kaapista leivän leivontaan, varsinkin
kun tuntuu, ettei itsekään saa aina rakenteesta kunnollista. Jokunen aika sitten nappasin
matkaani kauppareissulta Provenan Gluteenitonta Kauraleipämixiä ja koin tänään
leipää leipoessa valaistuksen! Tuo seos oikeasti toimii ja sillä saa helposti
hyvää leipää, sekaan kun voi heitellä mausteeksi milloin mitäkin. Tänään mukaan
pääsi tylsästi ihan vaan kaurahiutaleita, ensi kerralla ehkä kuivattuja karpaloita tai
kurpitsansiemeniä, tai ehkä molempia.
Pehmeä kauraleipä
2 dl vettä
vajaa ½ dl öljyä
½-1 tl suolaa
½ pss kuivahiivaa
5 dl Provena kauraleipämix-jauhoseosta
1 dl kaurahiutaleita
Mittaa kulhoon reilusti kädenlämpöinen (eli hienosti +42
asteinen) vesi. Lisää sekaan suola, kuivahiiva jauhoihin sekoitettuna,
kaurahiutaleet sekä öljy.
Vaivaa taikinaa pari minuuttia hitaalla nopeudella
ja lopuksi vielä hetki täydellä teholla.
Voitele (n. 1L) vuoka ja kaada taikina. Anna
kohota liinalla peitettynä 30-40 minuuttia. Voitele halutessa vedellä ja
tiputtele pinnalle kaurahiutaleita.
Paista leipää uunin alatasolla 200 asteessa noin
25-30 minuuttia.
Puolet leivästä katosi parempiin suihin heti
lämpöisenä, pelkällä voilla :) Puolet pääsee pakastimeen viipaloituna
odottamaan nautinnollisia aamiaishetkiä!
Laura
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kivasta viestistä <3